62 de miliarde de lei – confiscaţi de la Teo Nicolescu

Pe lângă condamnarea de 9 ani şi 4 luni de închisoare cu executare primită în primă instanţă, fostul deputat liberal, Teo Nicolescu, are toată averea sub sechestru, iar, dacă hotărârea dată la Curtea de Apel Bucureşti va rămâne neschimbată după judecarea apelului la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, atunci Nicolescu va trebui să returneze Statului român şi 62 de miliarde de lei vechi, sumă despre care procurorii anticorupţie consideră că ar fi primit-o şpagă.

 

Condamnat la 9 ani şi 4 luni de închisoare cu executare, ce-i drept, în primă instanţă, fostul deputat liberal, Theodor Nicolescu, rămâne cu întreaga avere pusă sub sechestru. Mai mult decât atât, magistraţii de la Curtea de Apel Bucureşti au hotărât ca, în afară de bunurile pe care le deţinea Teo Nicolescu, în momentul în care a fost întâi arestat preventiv, după care judecat fie în arest la domiciliu, fie sub control judiciar, să fie supuse sechestrului şi toate bunurile pe care acesta le va obţine de aici înainte până la acoperirea în întregime a pagubei pe care anchetatorii Anticorupţie au trecut-o în dreptul fostului liberal. Acesta a fost acuzat de procurori că, din poziţia de vicepreşedinte al comisiei de acordare a despăgubirilor din cadrul Autorităţii Naţionale de Restituire a Proprietăţilor, ar fi intervenit pentru ca apropiaţi de-ai săi, printre care piteştenii Vali Vişoiu şi George Manole, dar şi pretenul acestora, Florin Barbu, au obţinut despăgubiri uriaşe. De altfel, din întregul lot de inculpaţi din acest dosar, Teo Nicolescu a primit cea mai mare pedeapsă şi, chiar dacă pe pagina sa de socializare a încercat să arate că este vorba despre o hotărâre nedreaptă, este greu de crezut că la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, acolo unde va ajunge dosarul său în ultima fază, lucrurile s-ar putea „îndrepta” în ceea ce-l priveşte pe fostul parlamentar argeşean. Aceeaşi instanţă de la Curtea de Apel Bucureşti a mai dispus ca fostul parlamentar liberal să plătească şi o despăgubire de 62 de miliarde de lei vechi către Statul român, fiind vorba despre suma pe care au susţinut anchetatorii şi au întârit judecătorii că Teo Nicolescu ar fi primit-o drept mită.

 

George Manole – bun şi el de plată

 

Considerat de mulţi ca fiind unul dintre „băieţii de bani gata” din Piteşti, George Manole, fiul lui Gheorghe Manole, fost director al Arpechim şi, în acelaşi timp, prieten la cataramă cu Vali Vişoiu, va trebui să-şi scoată din conturi o sumă frumoasă pentru a plăti despăgubirile pe care le-a primit de la ANRP. De altfel, George Manole era unul dintre apropiaţii lui Teo Nicolescu, însă, în momentul în care a fost luat la întrebări de către procurorii de la DNA – Structura Centrală, nu s-a sfiit să-l denunţe pe Teo Nicolescu. Acum, instanţa de la Curtea de Apel Bucureşti a hotărât ca George Manole să restituie 12% din 375.050.942 lei, atât cât a fost despăgubirea pe care a primit-o la pachet cu Vali Vişoiu şi Florin Barbu. Însă, cum hotărârea de săptămâna trecută nu este una definitivă, abia după judecata de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, dacă hotărârea nu va fi schimbată, Manole va trebui să plătească suma respectivă. La jumătatea lunii viitoare, Teo Nicolescu va fi iarăşi prezent în faţa unui complet de judecată tot la Curtea de Apel Bucureşti, acolo unde este judecat într-un alt dosar, de această dată alături de soţia sa, Mihaela, şi tot pentru „activitatea” pe care a desfăşurat-o ca vicepreşedinte al ANRP. De altfel, în perioada sa de afirmare politică, despre Teo Nicolescu se vehicula ideea că ar putea să ajungă ministrul Justiţiei la propunerea liberalilor. Era în perioada în care PSD şi PNL formau USL, iar Nicolescu ţintea funcţii politice mari la nivel naţional.

 

Teo se revoltă împotriva magistraţilor de la Curtea de Apel Bucureşti

 

După ce a primit sentinţa de 9 ani şi 4 luni de închisoare cu executare de la completul Curţii de Apel Bucureşti, fostul parlamentar liberal a avut două postări pe pagina sa de socializare. Iată ce a scris Teo Nicolescu: „Am o experienţă juridică de douăzeci de ani. Nu am văzut niciodată o hotărâre mai nedreaptă şi mai absurdă decât cea de astăzi.

Nici măcar greşelile de calcul matematic nu au fost avute în vedere!

Vreau să le mulţumesc prietenilor care îmi sunt aproape şi să îi asigur că până la urmă această minciună va fi răsturnată. Oricât va dura şi oricâte sacrificii va trebui să fac…”

TEO NICOLESCU

Share this post