Acuze dure la adresa liderului de sindicat de la Ambulanţa Argeş

Potrivit anumitor informaţii, în cadrul Sindicatului de la Serviciul de Ambulanţă Argeş ar avea loc anumite matrapazlâcuri pe care le-ar comite liderul, Florin Neculae, unul dintre foştii apropiaţi ai directoarei Luminiţa Paul.

Conform surselor noastre, liderul de sindicat „omite” să respecte legislaţia, fiind acuzat de diverse fapte. Una dintre acuze îi este adusă pe motiv că nu este respectată perioada la care trebuie organizate alegeri pentru funcţia pe care o ocupă acum şi de care nu vrea să se „dezlipească” sub nicio formă. Legea sindicatelor spune că un mandat al unui lider de sindicat este pe doi ani, iar, după expirarea acestei perioade, ar trebui să se organizeze alegeri. Se pare că, de când s-a „înscăunat” actualul lider, Florin Neculae, acum vreo 10 ani, nu s-au mai organizat aceste alegeri.

O altă neregulă, poate şi mai gravă decât cea menţionată, o reprezintă faptul că, potrivit informaţiilor ce ne-au parvenit pe surse, liderul de sindicat nu prea trece pe la muncă, „fentând” astfel zilele lucrătoare care sunt pe perioada unui an. Sursele noastre susţin faptul că Neculae preferă mai mult munca sindicală şi pentru aceasta este de fapt remunerat. Dacă într-un an calendaristic sunt aproximativ 250 de zile lucrătoare, dintre acestea, Florin Neculae este acuzat că nu vine în nicio zi. Altfel, ca să fie remunerat de unitate, poate opta pentru 5 zile de muncă sindicală. Potrivit surselor noastre, viceliderul şi secretarul au scris în contract că beneficiază de 10 zile pe lună de muncă sindicală. La efectuarea unui simplu calcul, 10 zile înmulţite cu 12 luni, înseamnă 120 zile. Acestea, adunate cu 40 de zile de concediu de odihnă şi restul, de concediu medical până la limita de a fi chemat în comisia medicală de evaluare ca să vadă dacă îl pensionează, „acoperă” cam toate zilele lucrătoare din an. De asemenea, în contract scrie că zilele pe care le revendică pot fi anunţate în scris sau oral. Cu alte cuvinte, nici măcar cerere n-ar mai fi nevoit să facă, trebuind doar să pună mâna pe telefon şi să spună că are treabă sindicală, dat fiind faptul că este puţin probabil ca acesta să fie monitorizat în acest sens. Practic, Florin Neculae este suspectat de faptul că ar primi salariul pentru nimic, mai mult de atât, liderul de sindicat este scos din activitate sau producţie, beneficiind integral de drepturile salariale, de vechime neîntreruptă în muncă şi în profesie.

Cu toate acestea, Serivicul de Ambulanţă a intentat un proces liderului de sindicat, însă nu a avut câştig de cauză aşa că, între noi fie vorba, dreptatea este undeva la mijloc, dacă nu cumva „umblă cu capul spart” pe la Ambulanţa Argeş, căci, despre justiţia „ce se face la noi în judeţ” nu ar trebui să scriem un articol, ci un roman întreg.

????????????????????????????????????

Share this post