Alor opțiune. Cum au fost conturate aceste abilități cognitive ale corbilor

alor opțiune

alor opțiune

Vezi galeria foto » Dacă ar fi existat o organizație Mensa pentru animale, corvidele ar fi fost, cu siguranță, membri de onoare. Aceste păsări își pot face planuri și pot confecționa unelte la fel ca noi. Într-adevăr, sunt foarte deștepte.

Însă, cercetătorii au descoperit acum că dezvoltarea lor cognitivă ar putea fi chiar mai rapidă decât cea a oamenilor. Corbii comuni Corvus corax domesticiți își capătă toate abilitățile mintale până la vârsta de patru ani. Gorilele trişează la fel ca oamenii.

Aida Strîmbeanu Satul în care am copilărit Slon, pe numele lui e la capăt de lume, mai sus de el sunt munții și are, chiar și astăzi, un aer pitoresc, care te-ndeamnă la nostalgie. Un fel de loc de singuranță, ferit de războaie și lume deșirată, pe care să pui mâna când ți se face frică.

Cercetătorii au descoperit că animalele apelează la diferite tactici pentru… Oamenii de știință de la Institutele Max Planck pentru Ornitologie și Antropologia Evoluționară din Germania au supus opt corbi unui experiment, o versiune modificată a testului Primate Cognition Test Alor opțiune PCTB la fiecare patru luni după ce păsările s-au născut.

Descoperirea surprinzătoare făcută de cercetători Cercetătorii au comparat rezultatele obținute de păsări cu datele colectate anterior de la maimuțe, inclusiv rezultate de la cimpanzei Pan troglodytes și urangutani Pongo pygmaeusprecum și papagali. Oamenii de știință au descoperit că la vârsta de doar patru luni, corbii dețin deja abilități cognitive și sociale așteptate de la corbii alor opțiune.

alor opțiune

Descoperirea este surprinzătoare având în vedere că la această alor opțiune creierul corbilor nu este pe deplin dezvoltat, potrivit Science Alert. Aceste abilități sunt comparabile cu cele alor maimuțelor, iar asta înseamnă că, de fapt, un corb care abia poate să zboare este capabil să rezolve probleme care l-ar pune pe gânduri pe un urangutan. Cum au fost conturate aceste abilități cognitive ale corbilor Lăsând la o parte talentul limitat pentru înțelegerea spațiilor, comparațiile dintre rezultatele corbilor și cele ale maimuțelor au fost remarcabil de similare.

alor opțiune

Abilitățile sociale și cognitive, chiar și în rândul corbilor de patru luni, au fost comparabile. Totuși, poate că nu ar trebui să fim surprinși de aceste rezultate. Cunoaștem deja inteligența corvidelor și știm prea bine că aceste păsări au vieți sociale complexe, trec prin stări emoționale și concurează pentru resurse.

alor opțiune

Vă mai recomandăm să citiți și:.

Mai multe despre acest subiect