Antonia Diaconu – noul şef al Parchetului Topoloveni

Consiliul Superior al Magistraturii a dat publicităţii listele cu candidaţii procurori şi judecători admişi la concursurile pentru numirea în funcţii de conducere la parchetele de pe lângă curţile de apel, tribunale şi judecătorii. În urma examenelor susţinute, în perioada 22 septembrie – 19 decembrie 2017, o serie de magistraţi îşi menţin posturile de conducere, dar apar şi nume noi cu funcţii de conducere în magistratura argeşeană.

Nicorina Magraon nu mai este şefă la Parchetul Curtea de Argeş

În urmaAntonia concursului, Mihai Aldea, procurorul general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Piteşti, rămâne în funcţia de conducere, obţinând media generală de 9,60. Numit ca interimar în 2009, doi ani mai târziu participă la concursul organizat de CSM şi reuşeşte să-şi menţină funcţia în urma examenului susţinut. Dacă în vara anului trecut, Mihai Aldea nu s-a înscris la concursul pentru menţinerea funcţiei din motive personale, a participat la „sesiunea” din toamnă şi a reuşit să-şi păstreze funcţia. Ca adjunct al procurorului general a rămas Ana Maria Trăilă, care-şi păstrează astfel postul respectiv. La Parchetul de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeş, postul de conducere ca prim procuror a fost obţinut de Maria Valentina Băltăreţu care vine de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Horezu, aceasta înlocuind-o pe Nicorina Magraon, fostul procuror de la DNA Piteşti. Principala schimbare în conducerea unui parchet este cea de la Topoloveni, acolo unde, începând cu 3 ianuarie, a venit pe postul de prim-procuror Antonia Diaconu, fostă Preoteasa, cea care timp de două mandate a condus Parchetul de pe lângă Judecătoria Piteşti şi care a fost o perioadă procuror la DNA Piteşti, iar jumătate de an şi-a desfăşurat activitatea în cadrul DIICOT – Structura Centrală. Antonia Diaconu îl va schimba în funcţia de conducere pe Gheorghe Toma, eternul prim-procuror de la Topoloveni, asta în condiţiile în care postul de conducere era obţinut prin concurs de Daniel Creţu, cel care însă nu a dorit să-şi desfăşoare activitatea din „motive personale” la Topoloveni.

Mariana Vârgă rămâne vice la Tribunalul Argeş

La Tribunalul Argeş, magistratul Mariana Vârgă a participat la concursul pentru funcţia de vicepreşedinte şi a obţinut un nou mandat pentru această funcţie, obţinând media generală 8,23. La conducerea Judecătoriei Curtea de Argeş, magistratul Corneliu Adrian Stana a promovat examenul pentru funcţia de preşedinte al instanţei, după ce aproximativ şase luni a deţinut funcţia de conducere ca delegat.

Share this post