Audieri noi în dosarul de şantaj de la ,,Atac de Argeş”

Săptămâna trecută s-a judecat un nou termen în dosarul în care directorul publicaţiei „Atac de Argeş”, Florin Paraschivescu, este acuzat de şantaj şi tâlhărie. La acest termen, instanţa a trecut la audirea unora dintre părţile care s-au constituit părţi civile, însă de la ,,întâlnirea” de miercuri a lipsit chiar pionul principal, Ion Dumitru, sau Ducele, primPARASCHIVESCU BUNarul de la Albota, cel care l-a denunţat pe Florin Paraschivescu la poliţie pe motiv că l-ar fi şantajat. În schimb, au fost prezenţi fostul colaborator al lui Paraschivescu, jurnalistul Alin Nicolaina şi primarii Ion Georgescu de la Mioveni şi Gheorghe Stancu de la Bascov. Vă lăsăm în continuare să citiţi declaraţiile celor trei părţi şi să trageţi singuri concluziile cu privire la şantajul de presă făcut de fostul director de la ,,Atac de Argeş”.

Alin Nicolaina: ,,Am fost constrâns de poliţie să dau declaraţie”

În faţa instanţei de la Judecătoria Piteşti, Alin Luciliu Nicolaina, fostul angajat de la ,,Atac de Argeş”, care are şi calitatea de victimă, a declarat senin că-şi menţine declaraţiile anterioare şi a menţionat că Paraschivescu nu i-a luat cu forţa un laptop, nu l-a bătut şi nici nu are vreo pretenţie civilă vizavi de inculpat. A recunoscut că s-au certat, însă nu crede în acuzaţiile pe care anchetatorii i le aduc lui Paraschivescu, acuzându-l de tâlhărie în ceea ce-l priveşte pe el. Mai mult, Nicolaina a declarat că a fost abuzat, constrâns şi reţinut ilegal de către poliţişti: ,,Într-o dimineaţă la ora 6.00 m-am trezit cu mascaţii acasă şi m-au dus la sediul poliţiei unde am fost audiat până seara la orele 21.00 şi apoi am fost reţinut 24 de ore şi băgat în arestul poliţiei. Comisarul care m-a audiat a spus că mă bagă în arest ca să-mi limpezesc creierii, iar a doua zi, o doamnă, care bănuiesc că era procuror, m-a întrebat dacă mi-am limpezit creierii cât am stat în arest. Declaraţiile luate de poliţist au fost scrise de el şi m-a forţat să le semnez, ameninţându-mă că mă bagă în puşcărie pentru favorizarea infractorului”, a spus fostul colaborator al lui Paraschivescu în faţa completului de judecată.

Gheorghe Stancu a semnat de frică un contract de publicitate

Primarul Gheorghe Stancu de la Bascov, audiat în calitate de parte civilă, a declarat că în urma unor informaţii auzite despre jurnalist şi a materialelor denigratoare scrise la adresa altor primari din judeţ, cum ar fi primarul Ion Georgescu de la Mioveni ori primarul Ion Dumitru de la Albota, a preferat să semneze contractul să evite terfelirea imaginii sale: ,,Nu ştiu exact când am depus plângerea împotriva jurnalistului, însă am simţit o presiune asupra mea la momentul când a venit să încheiem contractul de publicitate şi, ulterior, am considerat să fac plângere ca să nu ajung în aceeaşi situaţie ca şi colegii mei, primarii de la Mioveni ori Albota… m-am simţit ca şi şantajat, nu direct, ci prin ceea ce am văzut în acele articole denigratoare referitoare la colegii mei primari. Contractul l-am semnat de teamă. Acum nu am niciun fel de pretenţii de la inculpat”, a spus primarul de la Bascov.

Ion Georgescu de la Mioveni vrea 100.000 de euro de la Paraschivescu

Constituindu-se parte civilă în acest proces, Ion Georgescu, primarul de la Mioveni, a declarat că îşi menţine declaraţiile date anterior şi a solicitat instanţei ca fostul jurnalist să plătească pentru faptele sale atât din punct de vedere penal, cât şi civil, cerând daune morale în valoare de  100.000 de euro pe care dacă îi va câştiga îi va dona unei case de copii şi, totodată, fostul ziarist să fie obligat să  dezmintă în trei publicaţii judeţene că informaţile scrise despre el au fost false şi tendenţioase. În ceea ce priveşte infracţiunea de şantaj, primarul a declarat că nu l-a văzut niciodată pe Florin Paraschivescu şi nu a fost abordat direct de către acesta ca să-i ceară încheierea unui contract de publicitate: ,,Eu m-am simţit constrâns de inculpat când am primit o mapă cu ziarele lui ce conţineau articole denigratoare la adresa mea şi nu am încheiat nici un contract de publicitate pe bani publici cu acesta. Pe mine personal nu m-a văzut niciodată, nu-l cunosc şi nu este nimic adevărat ce a scris despre mine. Articolele lui m-au defăimat şi mi-au afectat sănătatea, relaţiile de familie şi i-au afectat şi pe părinţii mei. Au scris şi alte ziare lucruri negative la adresa administraţiei locale, a mea, însă nu m-au deranjat”, a declarat Ion Georgescu.

Share this post