Chemaţi-l pe Nicolescu să vă înveţe arta comunicării! Manu şi Valeca au dat presa afară de la întâlnirea cu miniştrii aduşi la Piteşti

Pe principiul ,,suntem la guvernare şi ne doare-n cot de toţi”, cele două „minţi luminate” din fruntea PSD Argeş, Dan Manu, preşedintele CJ, şi Şerban Valeca, preşedintele, încă, al PSD Argeş, i-au sfidat pe ziariştii argeşeni la începutul săptămânii trecute. După ce au reluat obiceiul „plimbării maimuţei” prin Piteşti, obicei început anul trecut când au adus prin capitala de judeţ câţiva miniştrii, doar aşa, de faţadă, căci investiţii nu prea am avut anul trecut, 9 ianuarie a însemnat aducerea în faţa primarilor şi a parlamentarilor argeşeni, pe care aşa i-a mai văzut cineva la faţă, a doi miniştrii: Paul Stănescu de la Dezvoltare, cel care i-a luat locul anchetatei Sevil Shhaideh pentru care anul trecut a hotărât preşedintele Manu să construiască o budă modernă cu duş şi alte acareturi din banii argeşenilor tocmai în cabinetul domniei sale, după cum ne povestea la vremea respectivă unul dintre subalternii domniei sale, şi Marius Nica, ministrul delegat pentru Fonduri Europene pe care, în viitor, vrea premierul Tudose să-l zboare din funcţie. Ziua a început cu o conferinţă de presă într-una dintre sălile minuscule de la CJ de nici prefectul Emilian Dragnea nu a mai avut loc pe vreun scaun, pentru ca apoi să continue cu o „şuetă” în Sala Mare a Consiliului Judeţean, unde cei doi miniştrii şi doi secretari de stat s-au „expus” în faţa primarilor şi parlamentarilor argeşeni. Dând dovadă de „bună creştere”, Valeca şi Manu i-au „uşuit” pe ziarişti din sală pe motiv că acolo sunt de purtat discuţii importante, cu uşile închise, ce nu-i privesc pe cei care au posibilitatea să transmită către argeşenii de rând modul în care actualii guvernanţi şi acoliţii lor din judeţ cheltuiesc banul public. Cei doi „conducători” din PSD Argeş au uitat probabil că sunt în funcţiile pe care le deţin tocmai datorită argeşenilor care au avut „proasta” inspiraţie anul trecut de a pune ştampila de vot în dreptul social-democraţilor. De fapt, aşa cum ne-au povestit sursele noastre, întâlnirea ce s-a vrut a fi una secretă şi cu multe „puncte” sensibile a fost o frecangeală, ca să ne exprimăm într-un mod elegant. Edililor li s-a explicat de ce li se iau 50% din excedentele bugetare de la sfârşitul lui 2017, de ce unele proiecte pe PNDL II au fost semnate şi altele nu, pentru ca, într-un final, toţi cei prezenţi să se întrebe de ce au pierdut aproximativ două ore într-o zi de marţi. Grav este faptul că, deşi l-au avut ca predecesor atât la conducerea PSD, cât şi a CJ Argeş, nici Manu, care, chipurile, este comunicatorul partidului, şi nici Şerban Valeca nu au învăţat de la Nicolescu arta comunicării şi a menţinerii relaţiei cu presa. Şi ar mai fi ceva de spus, şi anume faptul că, aşa cum ne-au povestit sursele noastre, şi nu una sau două, ci trei (sîc domnu’ Valeca), singurul parlamentar care a luat cuvântul şi a vorbit la obiect a fost Cătălin Rădulescu, restul aleşilor „dormind ca morţii în păpuşoi”.

 

Fără conferinţe de presă şi fără BPJ de două săptămâni

 

Tabloul dezinteresului total „zugrăvit” de liderii social-democraţilor argeşeni este completat de faptul că, de două săptămâni, pesediştii nu au mai avut vreo conferinţă de presă în care să le explice ziariştilor şi, implicit, cetăţenilor, ce se mai întâmplă în partidul condus de Şerban Valeca, dacă, Doamne fereşte, se mai întâmplă ceva şi ne scapă nouă. Dacă presa nu reprezintă nimic în ochii actualilor conducători pesedişti, decât poate cea aservită, se pare că nici membrii de partid nu sunt mai bine văzuţi. De la începutul anului, deci tot de două săptămâni, maestrul Valeca nu a avut timp să convoace şedinţele Biroului Permanent Judeţean în care să discute cu ai săi colegi cam în ce tabără ar fi organizaţia argeşeană în plin scandal la nivel de PSD. Anumite surse susţin faptul că prima şedinţă a BPJ al PSD Argeş ar putea să aibă loc abia după şedinţa Comitetului Executiv al PSD de la sfârşitul acestei luni, şedinţă în care s-ar putea să se decidă soarta lui Liviu Dragnea în ceea ce priveşte poziţia sa de lider.

 

KODAK Digital Still Camera
KODAK Digital Still Camera

Share this post