Creşteri mici la taxe şi impozite în Piteşti

La sfârşitul lunii decembrie a anului 2017, în cadrul şedinţei Consiliului Local, a fost dezbătută şi votată problematica măririi taxelor şi a impozitelor în Piteşti.

După lungi dezbIMPOZITateri şi discuţii, fiind unica soluţie, s-a ajuns să fie aprobată şi votată majorarea taxelor şi a impozitelor. „O astfel de modificare este absolut necesară. Piteştiul nu a mai<<suferit>> nicio mărire de taxe de 11 ani de zile. Alte primării au mărit mai mult şi mai des decât o facem noi. Va fi o creştere de circa 47 lei/familie (…). Pentru anul care urmează sper că vom avea un buget consistent, cel mai mare de după Revoluţie”, precizează primarul Cornel Ionică.

Vestea bună este însă că taxele şi impozitele cele mai importante, cum ar fi cele pe terenuri, maşini şi clădiri au fost mărite cu cât de puţin a fost cu putinţă şi a permis legea, respectiv 20%. Tot cu 20% a fost mărit şi impozitul pe spectacole. Pentru eliberarea atestatului de producător şi celelalte taxe de eliberare de certificate şi autorizaţii, taxele au fost mărite cu 25%. Cu 10% a fost mărită valoarea pe care trebuie să o plătească barurile şi restaurantele pentru autorizaţia anuală. Majorările vor afecta atât persoanele fizice, cât şi persoanele juridice.

Share this post