Deputatul Simona Bucura Oprescu propune Forumul României

Una dintre propunerile venite din partea deputatului social-democrat Simona Bucura Oprescu înaintată conducerii PSD se intitulează ,,Forumul României”. Iată ce spune deputatul argeşean despre această iniţiativă: ,,Odată avizată, la această inițiativă vor fi invitate să participe toate partidele, precum şi alți reprezentanți ai societăţii românești.

Inițiativa vine ca o continuare a Programului de Guvernare şi dorește să ne redescoperim modalităţile de acţiune spre a pune în mişcare potenţialul imens al ţării, al poporului.

Europa şi scena internaţională globală aşteaptă un nou comportament, mai dinamic, din partea României, deoarece ţara noastră poate contribui la binele european,  mondial.

Să cheltuim idei şi energie interioară cât mai multă pentru a deveni parte sănătoasă  şi consistentă în construcţia europeană şi mondială.

La final ar trebui să scoatem din mentalitatea noastră apelul la cuvântul <<ajutor>>. Trebuie să ajungem să ajutăm noi pe alţii. După integrarea României în structurile Euroatlantice, se observă la nivelul instituțiilor centrale ale statului o lipsă de viziune şi o incoerenţă în ceea ce privește direcțiile care trebuie urmate şi țintele ce trebuie atinse în dezvoltarea viitoare din punct de vedere economic şi social a ţării.

Din acest motiv se impune crearea unui cadru instituțional de dezbatere pentru demararea de măsuri active pentru menținerea unei stabilități şi o creștere economică pe termen lung, precum şi pentru asigurarea unei coerenţe a proiectelor după fiecare schimbare de Guvern.

În aceste condiții, se consideră ca imperios necesară adoptarea unor reglementări care să prevadă elaborarea de către instituțiile abilitate (academii, institute de cercetare, universități, alte instituții române specializate) a unei Strategii de Dezvoltare Economică şi Socială a României pe termen lung (SDES) care transcende alternanţele politice la guvernare şi care să dea coerenţă şi continuitate măsurilor ce trebuie aplicate pentru dezvoltarea statului român şi creșterea nivelului de trai a populației. Perioada propusă este de minim 25 de ani şi este similară proiecțiilor unor ţări dezvoltate din Uniunea Europeană şi nu numai.

CONFERINTA SIMONA BUCURA OPRESCU

Share this post