Directorii de deconcentrate – puşi la respect de subprefectul Gabriel Stoian

În cadrul şedinţei Colegiului Prefectural de săptămâna trecută, subprefectul Gabriel Stoian a adus în atenţia directorilor de deconcentrate câteva dintre nemulţumirile pe care acesta le are în ceea ce îi priveşte.

Printre GABI STOIAN SUBPREFECTnumeroasele aspecte puse în discuţie, subprefectul Gabriel Stoian a ţinut să menţioneze că de multe ori a fost pus în situaţii neplăcute din cauza directorilor instituţiilor deconcentrate. Faptul că aceştia nu anunţă atunci când pleacă din instituţie în concediu sau pentru rezolvarea altor probleme, cele mai multe de ordin personal, a creat situaţii jenante: „Mi s-a întâmplat de multe ori ca de la Bucureşti să mi se ceară urgent nişte informaţii şi am avut surpriza neplăcută de a nu avea de unde să procur informaţiile respective. Majoritatea directorilor de la care am solicitat informaţii erau în concediu, aşa că solicit un lucru care mi se pare perfect normal şi firesc: în momentul în care un director de deconcentrate pleacă în concediu sau oriunde altundeva, să anunţe şi Prefectura. Mi se pare normal atunci când directorul X pleacă undeva, să anunţe şi să spună: <<Sunt plecat pentru perioada X şi l-am lăsat responsabil în locul meu, până mă voi întoarce, pe <<Popescu>>. În modul acesta, eu voi ştii cu cine trebuie să vorbesc, iar lucrurile vor funcţiona aşa cum trebuie”, ne-a declarat Gabriel Stoian.

Serviciile publice deconcentrate ale ministerelor şi ale celorlalte organe ale Administraţiei Publice Centrale din unităţile Administrativ – Teritoriale sunt în număr de 34, printre ele numărându-se: Direcţia de Sănătate Publică, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă, Inspectoratul Şcolar Judeţean, Inspectoratul Teritorial de Muncă, Direcţia Silvică, Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, Direcţia Generală a Finanţelor Publice, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret, Casa de Pensii, Inspectoratul de Poliţie Judeţean şi Inspectoratul de Jandarmi Judeţean.

Share this post