Gheorghe Badea cetăţean de onoare al Piteştiului

Astăzi, în cBADEAadrul şedinţei Consiliului Local, a fost lansat un proiect de hotărâre privind conferirea titlului de „Cetăţean de onoare al munincipiului Piteşti” a trei cetăţeni.

Primul ce a avut onoarea de a i se oferi acest titlu, a fost preşedintele Grupului Industrial Componente Piteşti, Badea Gheorghe. În expunerea de motive se arată: „Domnul Badea Gheorghe şi-a dedicat o mare parte din activitate (50 de ani) industriei de automobile, promovând împreună cu colectivul tehnic numeroase proiecte de succes prin care s-au realizat societăţi mixte şi schimburi comerciale cu parteneri din SUA, Germania, Franţa, Spania, Maroc, Suedia, Japonia şi Canada. În cursul acestor ani a fost creat un număr de aproximativ 9000 de locuri de muncă.”.

Ultimii doi cetăţeni cărora li s-a oferit acest respectabil titlu, au fost domnul caporal Valentin Ciolan-Uţă şi domnul plutonier Marian Nicula, ambii fiind răniţi în teatrul de operaţii din Afganistan. În  cazul acestora, în expunerea de motive se arată că acest titlu a fost acordat „pentru contribuţia deosebită la apărarea intereselor ţării prin participarea la acţiuni militare în teatrele de operaţii din Afganistan.”.

În altă ordine de idei, tot în cadrul şedinţei Consiliului Local, s-a decis anularea liniei de transport 1B, întrucât aceasta, „are un grad redus de încărcare şi nu se adresează unui număr mare de călători”. De asemenea, legătura dintre cartierul Popa Şapcă – Podul Viilor şi zona Centrală se realizează cu staţionare (neagreată de călători), la Peco – Petrom, circa 10 – 15 minute.

Share this post