Opțiunea editurii.

opțiunea editurii

Tehnoredactarea documentelor electronice 1 Fişierele trebuie să fie compatibile opțiunea editurii aplicaţiile software deţinute de editură. Toate elementele dintr-o pagină text, imagini, tabele,note, antet, subsol trebuie plasate în interiorul oglinzii paginii. În cazul în care designul paginii impune plasarea elementelor imagini, opțiunea editurii color la marginile formatului finit, măriţi dimensiunea elementului cu 5 mm peste fiecare margine adiacentă.

Evidenţiaţi clar titlurile, subtitlurile, notele dacă există şi poziţia acestora în text.

Aceste fonturi au semne diacritice. Nu lăsaţi rânduri albe între paragrafe decât dacă doriţi în mod expres evidenţierea unei anumite secţiuni.

Acest lucru este posibil de atins de multe ori prin intermediul textelor sacre si ale invataturilor lor pline de intelepciune. Cautand, el descopera o multitudine de interpretari ale acestor scrieri, fara a avea, in majoritatea cazurilor, posibilitatea de a se raporta direct la creatiile originale. Editura Herald ofera acces nemijlocit la textele esentiale ale umanitatii, ce au fost adunate in colectii reprezentative pentru fiecare spatiu cultural in parte.

Dacă aţi folosit un alt font, el trebuie copiat pe CD împreună cu textul şi adus la editură, specificând acest lucru la predarea materialului. Nu desenaţi formulele.

opțiunea editurii

Ea se foloseşte numai pentru a marca un paragraf nou. Lăsaţi această sarcină îngrija editurii sau, dacă doriţi neapărat să o faceţi dvs.

La preluarea textului, numărul notei nu va mai fi evidenţiat în niciun fel. El va fi creat la editură pe baza schiţei dvs.

opțiunea editurii

Produsul muncii dvs. Nu introduceţi mai multe coloane decât încap pe o pagină, deoarece va fi necesară micşorarea exagerată a caracterului. X şi să aduceţi fotografiile sau desenele realizate manual sau doar schiţate la editură.

opțiunea editurii

Ele vor fi transpuse în format electronic de către personal specializat şi introduse ulterior în fişier. Folosiţi un creion moale şi evitaţi scrierea cu pixul.

Prin apăsare, fotografiile se pot deteriora. La editură aduceţi întotdeauna originalele.

tehnoredactarea manuscriselor electronice

Alcătuiţi o listă cu ilustraţiile şi numărul alocat acestora. Pentru mai mare siguranţă, dacă ilustraţiile nu sunt însoţite de legende, este utilă inserarea unei indicaţii în text de tipul Figura nr. X, reprezentând Când predaţi materialul editurii, menţionaţi întotdeauna dacă aţi introdus figuri în text şi cum. Lăsaţi textul simplu, neformatat, în fişier.

O schiţă clară desenată pe hârtie este mult mai utilă pentru tehnoredactare. În niciun caz nu aliniaţi textul folosind un număr variabil de spaţii.

See a Problem?

Evitaţi totuşi un număr prea mare de subniveluri deoarece devine greu de urmărit. Contact Str. Iuliu Maniu nr. Răzvan Săftoiu — editura unitbv.

opțiunea editurii

Mai multe despre acest subiect