Opțiunea mechel

VIDEO Mechel a scos la vanzare patru combinate metalurgice din Romania - Companii - impulsdearges.ro

In afacere figureaza oameni care au lucrat pentru o alta corporatie ruseasca, OMZ. Grupul rus a anuntat marti, 19 februariecedarea, la pachet,  a combinatelor metalurgice romanesti catre Invest Nikarom SRL, - o firma bucuresteana infiintata in urma cu douazeci de ani de catre rusul Victor Chumakov.

opțiunea mechel

Cele patru combinate din Targoviste, Buzau, Braila si Campia Turzii, au avut o cifra de afaceri cumulata de peste 1 miliard de dolari, inpotrivit datelor oficiale al Ministerului Finantelor. O parte importanta a tranzactiei Mechel include combinatul din Targoviste - unde atat grupul rus, cat si noii proprietari deruleaza de ani buni afaceri importante, la cateva sute de metri distanta unii de ceilalti.

opțiunea mechel

Mechel Targoviste fostul Combinat de Oteluri Speciale Targoviste-COST si-a schimbat brusc actionariatul in data de 15 februariecu doar patru zile inainte de anuntul tranzactiei cu firma Invest Nikarom. In acea zi, compania Mechel Targoviste raporta la Bursa din Bucuresti ca a fost preluata de catre o firma cipriota - Mazur Opțiunea mechel Ltd, un offshore infiintat la Nicosia in iulie Mazur apartine tot grupului Mechel, mai exact diviziei elvetiene.

Transferul combinatului de oteluri speciale catre firma cipriota s-a facut printr-o majorare de capital in Nicosia.

opțiunea mechel

Mai multe despre acest subiect