Piteştenii fură cărţile care încap în buzunare

Cu toate că tehnologia avansează „izbitor” de repede de la o zi la alta, surprinzător, potrivit informaţiilor ce ne-au fost furnizate de către conducerea Bibliotecii Judeţene „Dinicu Golescu”, argeşenii continuă să vină frecvent la bibliotecă şi să citească, fie în sălile de lectură, fie acasă. Ce se întâmplă însă în momentul în care cititorul, „posedat” de dorinţa de nestăpânit de a citi, se manifestă într-un mod nu tocmai legal pentru a obţine cărţile?

Din dorCARTIinţa de a afla care este cea mai furată carte din Piteşti, am căutat răspunsul la una dintre cele mai cunoscute librării din municipiu. Surprinzător, faţă de nivelul naţional al librăriilor cu renume din ţară, argeşenii nu îşi pun libertatea în pericol pentru cărţi. „Nu prea au existat probleme de acest fel. În mod evident au existat însă de fiecare dată lipsuri, atunci când s-a făcut inventarul. Mi-ar fi destul de greu să vă spun cu exactitate ce carte s-a furat cel mai des, însă, vă pot spune cu certitudine că dintre cele mai des furate nu sunt cărţile cu o valoare foarte mare, ci cele mai micuţe, care pot încăpea în buzunar”, ne-a declarat una dintre vânzătoarele cunoscutei librării.

La nivel naţional, un celebru lanţ de librării, a făcut public pentru news.ro, topul celor mai furate cărţi din anul 2017. Surprinzător, în vârful podiumului se află o carte deloc „la îndemâna” tuturor, şi anume ,,444 de fragmente memorabile ale lui Neagu Djuvara”, pe locurile 2 şi 3 fiind ,,Întoarcere în secolul 21”, de Ioana Pârvulescu şi ,,Maseurul orb”, de Cătălin Dorian Florescu.

Share this post