A plecat cu coada între picioare! Mircea Andrei – executat silit de Gabi Firea

Fostul preşedinMIRCEA ANDREIte al PDL Argeş şi al Partidului pentru Argeş şi Muscel, care şi-a dat, în urmă cu o săptămână, demisia din postura de consilier judeţean, Mircea Andrei a părăsit Argeşul cu ditamai tinicheaua de coadă. Fostul senator pedelist a ajuns să fie executat silit pentru o datorie neplătită de Primăria Bucureşti, condusă de pesedista Gabi Firea. Sentinţa executării silite care a fost dată de magistraţii de la Judecătoria Piteşti este una definitivă şi irevocabilă.

Cu un an în urmă, Andrei l-a executat şi el silit pe fostul său amic, Ştefan Lăzăroiu, cerându-i să-i returneze un împrumut de 2 milioane de euro, bani pe care Andrei i-a dat afaceristului când erau amici la cataramă. Înapoierea datoriei a împins firma lui Lăzăroiu, Trustul de Construcţii Civile şi Industriale, către colapsul financiar în care se zbate şi în momentul de faţă.

 

 

Acum mai bine de o săptămână, Mircea Andrei, cel care, prin vara anului trecut, se vedea preşedinte al CJ Argeş a anunţat că se retrage din postura de consilier judeţean şi că-i cedează locul lui Mihai Tudor, fost coleg de partid cu Andrei la PDL. Plecarea din Argeş a celui care a fost cândva senator şi care, în dorinţa de a reveni în politica argeşeană, înfiinţase în 2016  Partidul pentru Argeş şi Muscel, un partid pe care l-a cedat cu membrii cu tot amicului său, Cătălin Bulf, a survenit la doar câteva săptămâni după ce a aflat că este executat silit de către Primăria Municipiului Bucureşti, instituţie condusă de pesedista Gabriela Firea, în urma unei sentinţe dată de către magistraţii de la Judecătoria Piteşti. Pentru că nu şi-a achitat, cel mai probabil, impozitele şi taxele, Mircea Andrei, care deţine chiar şi o casă de avocatură care-i  poartă numele, a fost acţionat în instanţă de către respectiva instituţie. Având, în momentul începerii divergenţei de ordin juridic, încă domiciliul în Piteşti pe actul de identitate, încă din perioada în care-şi făcuse mutaţie aici  pentru a putea candida la alegerile de la CJ de acum câţiva ani, Andrei a fost chemat în faţa instanţei de la Judecătoria Piteşti. Nu a fost nevoie decât de un termen pentru ca magistraţii piteşteni să admită cererea de executare a fostului preşedinte al PDL Argeş, dând o soluţie defavorabilă şi irevocabilă pentru fostul consilier judeţean. Divergenţa dintre Mircea Andrei şi Primăria Bucureşti durează, se pare, de vreo doi ani, iar, într-un final, administraţia bucureşteană a avut câştig de cauză urmând să-şi recupereze banii de la avocatul Mircea Andrei.

 

Ştefan Lăzăroiu, împins la faliment de amicul Mircea Andrei

 

Prezenţa lui Mircea Andrei în faţa instanţelor de judecată, nu din postura de avocat, ci din aceea de parte într-un proces, este ceva obişnuit, chiar şi pentru instanţele argeşene. Majoritatea divergenţelor de ordin juridic care l-au avut ca ,,actor” pe fostul preşedinte al Partidului pentru Argeş şi Muscel, în Piteşti, au survenit în urma unor împrumuturi pe care acesta le-a acordat unor cunoştinţe şi pe care nu a putut să le recupereze decât pe calea instanţelor. Printre cei care au ajuns să se lupte în instanţă cu Andrei a fost şi Ştefan Lăzăroiu. Este celebră ,,legătura” lor de prietenie din perioada primului ,,descălecat” al lui Andrei în Argeş din postura de senator de Dâmboviţa şi preşedinte al PDL Argeş. În acea perioadă, Andrei l-a tot ,,vrăjit” pe Lăzăroiu că-l va ajuta să ajungă deputat ,,ungându-l” chiar preşedinte al PDL Curtea de Argeş. Pe cei doi nu i-a ,,legat” decât politica, ci şi banii, aşa că, la un moment dat, Lăzăroiu a avut, am spune noi, proasta inspiraţie de a împrumuta de la Andrei peste 2 milione de euro. Cum drumurile politice ale celor doi s-au despărţit brusc, căci Lăzăroiu nu a ajuns nici deputat, dar nici măcar candidat pentru această funcţie, iar Andrei a părăsit Argeşul pentru prima oară acum vreo patru ani cu ,,coada între picioare”, fiind învins, atât în lupta pentru şefia CJ, cât şi pentru un post de senator, s-a cam rupt şi ,,căruţa” dintre cei doi. În momentul în care a văzut că nu mai poate scoate banii de la Ştefan Lăzăroiu, Mircea Andrei l-a dat în judecată. Magistraţii de la Judecătoria Piteşti au dat o hotărâre prin care l-au obligat pe Ştefan Lăzăroiu sau, mai bine spus, firma pe care acesta o patrona, Trustul de Construcţii Civile şi Industriale, să-i restituie fostului consilier judeţean cei peste 2 milioane de euro împrumutaţi şi aproape 100 de milioane de lei vechi dobândă la împrumut. Pentru Lăzăroiu a fost nimic altceva decât împingerea către prăpastia financiară în care a intrat firma pe care cândva o patrona alături de bunii săi amici, Ionuţ Ştefănescu şi Cătălin Nicolau. Tot pe lista neagră a lui Mircea Andrei a mai fost trecut şi un anume Vasile Todosia căruia Andrei îi împrumutase 45.000 de euro şi pe care i-a recuperat tot în urma unui proces civil.

 

Share this post