Rectorul Chirleşan îşi aşteaptă noii decani de la UPIT

Săptămâna trecută s-au împlinit 20 de zile de mandat al noului rector, Dumitru Chirleşan, iar după cum a afirmat acesta, în prezent, se aflăCHIRLESAN încă în etapa când răscoleşte printre hârtii, dosare şi printre situaţiile mai vechi. În paralel cu această activitate, proaspătul rector al Universităţii de stat din Piteşti se pregăteşte să pună în funcţiune planul managerial propriu, deşi se mai împiedică în balast. Din spusele sale în cadrul unei conferinţe de presă susţinută la jumătatea săptămânii trecute, rectorul este mulţumit la acest moment de situaţia de la UPIT: „Mulţumirea pe care o am este faptul că din data de 21 martie nu am mai fost omul-orchestră al Universităţii, deoarece, începând cu această dată, s-a format echipa managerială de prorectori!“. De asemenea, acesta a confirmat public faptul că între ei este o relaţie frumoasă, una bazată pe respect reciproc şi apreciere.

În continuare, Dumitru Chirleşan a declarat că urmează să se desfăşoare procedurile pentru alegerea decanilor pentru fiecare facultate din cadrul UPIT. Concursul pentru funcţiile de decan va avea loc în zilele de 7, 8, 9, 11, 12 aprilie. De asemenea, acesta se pare că este surprins în mod plăcut pentru faptul că s-a înregistrat un număr mai mare de candidaţi pentru această funcţie, în comparaţie cu anii trecuţi, iar sarcina de selectare a viitorilor decani ai Universităţii le revine atât noului rector, cât şi celor patru prorectori, care abia ce au fost puşi în funcţie de aproximativ două săptămâni. Potrivit lui Chirleşan, aceştia vor fi selectaţi ţinându-se cont de patru criterii bine stabilite:

– Performanţa academică

– Performanţa ştiinţifică

– Experienţa anterioară în domeniul managementului

– Gradul de sinergie al planului lor managerial cu cel al rectorului.

În finalul declaraţiilor oferite de acesta jurnaliştilor, actualul rector UPIT a ţinut să îşi exprime public dorinţa ca până la data de 18 aprilie 2016 echipa să fie realizată complet.

Share this post