S-a derulat un nou episod din telenovela „Şantaj la Atac de Argeş” Ducele de Albota – reaudiat în procesul lui Florin Paraschivescu

Săptămâna trecută s-a judecat un nou termen în dosarul în care fostul director al publicaţiei „Atac de Argeş”, Florin Paraschivescu, este acuzat de şantaj şi tâlhărie. De această dată, la termen a fost prezentă una dintre cele mai importante persoane din acest dosar, şi anume ,,Ducele de Albota”, primarul Ion Dumitru, cel care l-a denunţat pe Florin Paraschivescu la poliţie pe motiv că l-ar fi şantajat şi care a fost reaudiat, dar şi unul dintre nepoţii săi, careDUCELE a întărit prin depoziţie cele spuse de edilul din Albota.

Primarul Ion Dumitru: ,,Avea o tehnică aparte: îşi împărţea ziarele la mine în comună”

Deşi ,,Ducele” a mai fost audiat o dată şi a menţionat la începutul procesului că îşi menţine declaraţiile date, fiind suficiente, la insistenţele avocatului lui Florin Paraschivescu, Ion Dumitru a fost reaudiat de instanţa de la Judecătoria Piteşti. ,,Deşi mi-a cauzat numeroase probleme de sănătate şi mi-a făcut mult rău, dacă doamna (n.redacţiei: avocata lui Paraschivescu) insistă, atunci o să ofer declaraţii şi de această dată”, este modul în care edilul de la Albota a dat startul declaraţiilor împotriva fostului director de presă. Ducele a susţinut că, deşi erau prieteni buni înainte ca inculpatul să înceapă să scrie articolele din cauza cărora i-a făcut făcut plângere la poliţie, cel din urmă nu a ţinut deloc cont de aceste aspecte şi l-a atacat încontinuu cu fel şi fel de materiale de presă, care, după spusele primarului, nu conţineau niciun strop de adevăr. Tot în faţa instanţei, ,,Ducele” a spus că, până la începerea atacurilor, jurnalistul nu era plătit pentru lucrurile bune care apăreau în ziar despre el, însă, constant, acesta mai primea câte un ,,cadou”, de Crăciun un porc, iar de Paşte, miei: ,,Te duci la om în casă, mănânci la el şi apoi ce faci? L-am întrebat cine l-a pus să scrie neadevăruri despre mine pentru că nu îmi venea să cred că un prieten, aşa cum îl consideram, poate să se întoarcă aşa împotriva mea. Eu am fost bun cu el, nu i-am făcut niciun rău, iar el, dintr-o dată, a început să mă atace. A început prin a-mi cere 2.000 lei pe lună pentru a nu scrie de mine şi de familia mea. Eu, bineînţeles, nu am fost de acord! Când am ajuns primar ştiam la ce riscuri mă supun, însă nu mi-am dat niciodată seama ce treabă are familia mea cu munca pe care eu o fac. Văzând că l-am refuzat, a început să <<mă dea>> pe prima pagină, a început să scrie despre mine şi despre familia mea. Eu, în perioada aia, aveam nişte probleme la plămâni, iar ziarul lui (n.redacţiei: inculpatului), mi-a făcut foarte rău. Din cauza stresului, problemele de sănătate mi s-au agravat, m-am îmbolnăvit de cancer şi doctorii m-au operat, scoţându-mi un plămân. Deşi mă aflam în starea în care mă aflam, au continuat să apară articole cu mine timp de 6 luni. Sănătatea nu este singura care mi-a fost afectată. Am fost şantajat de nenumărate ori, aşa cum rezultă şi din înregistrările din dosar. Avea o tehnică aparte: îşi împărţea ziarele la mine în comună. Sincer, mă aşteptam ca acest lucru să mă afecteze mai mult, însă lumea mă cunoaşte. După publicarea articolelor, oamenii din comună mă evitau. Am simţit o oarecare <<răcire>> în privirea localnicilor. Parcă încercau să mă evite! Mi-a fost afectată imaginea, acest lucru văzându-se şi în rezultatele alegerilor. Procentajul celor care m-au ales a scăzut cu 12%. Au existat discuţii şi în partid. Acolo am fost întrebat dacă e adevărat ce se scrie despre mine, iar eu am răspuns că absolut nimic. Toate aceste lucruri m-au îmbolnăvit de inimă”, a declarat în faţa instanţei, Ion Dumitru.

Nepotul Ducelui de Albota: ,,Ion Dumitru a suferit mult, nu mai era acelaşi om!”

În afară de edilul Ion Dumitru, a fost audiat şi nepotul acestuia, Albăstroiu Daniel, fiind prima dată când acesta a dat declaraţie în calitate de martor. Albăstroiu a răspuns întrebărilor instanţei, descriind, aşa cum şi-a adus aminte, impactul pe care l-au avut articolele lui Paraschivescu asupra Ducelui. ,,Ştiu despre articole! Le-am citit pe toate şi am văzut că multe conţineau şi poze denigratoare. Dumitru a suferit mult, nu mai era acelaşi om! Era tot timpul supărat şi de fiecare dată răspundea monosilabic. Nu mai era atent la discuţii, nu mai era efectiv aceeaşi persoană. L-au afectat foarte mult lucrurile care au apărut în ziarul respectiv. Ţin minte că şi atunci când a suferit operaţia aceea foarte grea, de cancer la plămâni, la Bucureşti, care i-a salvat viaţa, tot continuau să apară lucruri urâte despre el. Se vedea că era slăbit. Recuperarea lui a fost, de asemenea, dificilă. E normal să ai o recuperare mai grea din moment ce articolele îl abuzau psihic. Au existat discuţii chiar şi în familie pe baza celor apărute în publicaţie. Se discuta: <<Uite ce a scris. Iar scrie lucruri false. Ce facem?>>. Scriau despre el la un moment dat că are 3 balastiere, 2 elicoptere, iahturi şi terenuri”, a declarat sub jurământ, Daniel Albăstroiu. Până la următorul termen de judecată, primarul de la Albota va trebui să depună înscrisuri medicale care să ateste starea de sănătate pe care a avut-o în trecut şi care i-a fost afectată, după cum a susţinut, de materialele de presă ale lui Florin Paraschivescu.

Share this post