Se strânge laţul din ce în ce mai mult! DNA apasă pedala de acceleraţie în dosarul Ara Software

În ultima perioadă de timp, potrivit surselor noastre, la sediul DNA Piteşti au ajuns mai multe documente care vizează modul în care a fost semnat şi apoi resemnat contractul dintre administraţiile locale, dar şi alte instituţii publice dinARA SOFTWER judeţ cu firma Ara Software, pentru introducerea unui program de internet.

Acest dosar este de mai mult timp în anchetă la DNA Piteşti, iar, în momentul în care va fi finalizat, ar putea ca în judecată să fie trimişi mai mulţi primari decât în dosarul „Consultanţa”.

 

Rând pe rând, în ordine alfabetică, administraţiile argeşene au fost invitate să aducă sau să trimită la DNA Piteşti documentele legate de contractele pe care acestea le-au semnat în urmă cu câţiva ani şi apoi le-au resemnat cu firma Ara Software pentru implementarea unui sistem de internet cu ajutorul căruia administraţiile locale argeşene au beneficiat şi încă beneficiază de primirea unor informaţii de la „centru”, adică de la Piteşti, mai precis de la „Casa Albă”. Poate că implementarea respectivului sistem nu ar fi atras atenţia anchetatorilor, asta dacă nu vorbim chiar de un denunţ venit din partea unui primar încă în funcţie din nordul judeţului, dacă nu s-ar fi procedat ca şi în cazul „Consultanţa”. Adică, în perioada în care CJ-ul era condus de Constantin Nicolescu, primarii au fost „sfătuiţi” să încheie contracte cu respectiva firmă care livra servicii de internet fără a exista în prealabil o cerere de ofertă şi o selecţie a acestora, mergându-se pe ideea că ce s-a dictat de la „centru” este de calitate şi sfatul trebuie urmat. Ca şi în cazul „Consultanţei”, primarii nu au ieşit din rând, aşa că au semnat respectivele contracte, iar lunar, din bugetele locale plecau sume destul de mari către respectiva firmă. De altfel, la un moment dat, s-a speculat ideea că în spatele firmei Ara Software s-ar fi aflat fiul lui Constantin Nicolescu, Liviu, dar şi „fugarul” Sebastian Ghiţă. Dacă aceste aspecte sunt dosar „folclor” până în momentul de faţă, nu acelaşi lucru se poate spune despre faptul că anchetatorii au cam adunat toate documentele de care aveau nevoie în anchetă şi că, cel mai probabil într-un viitor nu prea îndepărtat, vor trece la audierea primarilor aşa că s-ar putea repeta povestea din perioada în care edilii argeşeni, ce-i drept nu toţi, dar jumătate dintre ei, au ajuns în faţa anchetatorilor pentru ca acum să fie judecaţi la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în dosarul „Consultanţa”. Anchetatorii acuză faptul că, în urmă cu vreo trei ani, contractul semnat între administraţiile locale şi firma Ara Software expirase, însă primarii au semnat actul adiţional de prelungire a acestui contract deşi preţurile cerute de firmă pentru oferire de servicii sunt unele destul de piperate chiar exorbitante în comparaţie cu serviciile oferite de alte firme cu acelaşi profil de activitate.

Share this post