Şerban Valeca-pistolul cu apă al PSD Argeş

Şerban Valeca a reuşit performanţa de a mai „şifona” încă odată imaginea PSD Argeş aducând, sau mai bine spus aruncând în derizoriu cel mai mare partid din judeţ.

Deşi primarul Georgescu de la Mioveni îl dădea pe Valeca drept câştigător al unui post de vicepreşedinte al PSD realitatea  a demonstrat că preşedintele pesediştilor argeşeni  nu este decât un „pistol cu apă” la nivel naţional iar desemnarea acestuia  a fost cea mai neinspirată alegere a social-democraţilor  argeşeni care l-au aruncat în această luptă poate pentru a-l umili şi pentru a-i arăta dacă mai era nevoie că este cel mai slab preşedinte pe care l-a avut PSD Argeş de-alungul timpului.

 

 

Fără miniştirii, fără secretari de stat şi fără a mai emite pretenţii la nivel central PSD Argeş a dovedit încă odată dacă mai era nevoie la sfârşitul săptămânii trecute, cât de mic şi neînsemnat a devenit partidul, care domină încă judeţul. Acum vreo două săptămâni la Muzeul Judeţean preşedintele Şerban Valeca şi-a chemat subordonaţii ca să-i dea un vot de încredere şi să-l nominealizeze  drept candidat pentru un post de vicepreşedinte la nivel naţional. Propus de preşedintele PSD Piteşti, Cristian Gentea şi de cel de la Curtea de Argeş, Constantin Panţurescu, Valeca a fost votat în unanimitate de cei prezenţi în sală şi a profitat de lipsa deputatului Cătălin Rădulescu  a intrat în bătălia de sâmbăta trecută de la Sala Palatului. Încercând să pară că este „glumeţ” şi „miştocar” Valeca a făcut o declaraţie publică în care a spus că el a fost singurul care l-a votat, cei drept în lipsă, pe Cătălin Rădulescu în momentul în care numele acestuia a fost propus de primarul de la Aninoasa, Ştefan Benonie. Numai că de „glumă” s-a făcut însuşi Valeca cel pe care nici măcar o parte dintre membrii delegaţiei de 155 de pesedişti argeşeni care au mers la Bucureşti  nu l-au votat pentru a deveni unul dintre cei 16 vicepreşedinţi ai PSD, fiind spulberat fără drept de apel de fostul ministru al Apărării, Adrian Ţuţuianu care se pare că a primit voturi chiar şi de la delegaţii argeşeni.

 

Vineri, primarul Ion Georgescu îl dădea câştigător pe Valeca!

 

Deşi este cel mai „pregătit” dintre toţi pesediştii argeşeni, cel mai strălucitor, cel mai doctor şi mai sesnsei, Vleca a demonstrat încă odată că este un pigmeu  pentru o funcţie atât de înaltă  iar „plăria” numită -vicepreşedinte la nivel naţional-  este una prea mare pentru tărtăcuţa domniei sale. Cu doar 24 de ore înainte de marele congres de la Sala Palatului vineri, în cadrul săptămânalei conferinţe de presă a PSD Argeş, primarul de la Mioveni Ion Georgescu secretarul general al acestei formaţiuni politice la nivel judeţean îl dădea ca sigur câştigător pe Şerban Valeca: „ Noi avem cea mai numeroasă delegaţie din regiune aşa că domnul Valeca nu are cum să piardă funcţia de vicepreşedinte. El a fost alegerea noastră, a PSD Argeş iar responsabilităţile pe care le va avea de aici înainte vor fi foarte multe dacă ţinem seama că va trebui să răspundă de şase judeţe. Nu are cum să piardă aceste alegeri iar noi în două, trei luni va trebui să facem alegeri pentru a desemna noul preşedinte al PSD Argeş. În ceea cel priveşte pe Cătălin Rădulescu el a greşit în momentul în care nu a venit la şedinţa de CEX  ca să-şi susţină cauză şi  să anunţe că vrea să candideze. Lipsa lui de la acea şedinţă în care l-a votat în lipsă doar domnul Valeca a fost o sfidare în primul rând la adresa  colegilor de partid mai cu seamă a primarilor care şi ei l-au ajutat să ajungă deputat.”  Ei bine, previziunile lui Ion Gerogescu s-au spulberat sâmbătă după numărarea voturilor de la Bucureşti, Valeca a luat bătaie „grupa mare” de la Adrian Ţuţuianu care acum a devenit şeful pesediştilor argeşeni. Astfel Şerban Valeca a scăpat de „chinul” de a se ocupa de şase judeţe asta în condiţiile în care nici de PSD Argeş nu prea ştie cum să se ocupe. Nu fiţi supărat domnu Georgescu! Data viitoare poate vor funcţiona butoanele şi previziunile se vor adeveri. Practicant al artelor maţiale şi un tip echilibrat aşa cum îi place să spună că este, Şerban Valeca ar trebui să facă pasul şi să-şi înainteaze demisia de onoare din funcţia de preşedinte al PSD Argeş.

 

O parte dintre delegaţi i-au dat flit iar alţii nu au mers la Bucureşti

 

De ce l-au votat şi l-au învestit cu votul lor de încredere pesediştii argeşeni pe Şerban Valeca în urmă cu o lună? Simplu! Ca să-l umilească şi să-i demonstreze că a sosit momentul să-i lase în pace şi să-şi vadă de drumul său. Ajuns din întâmplare preşedinte Valeca a primit sâmbăta trecută un upercut năucitor chiar de la colegii săi de partid. Unii nu l-au votat şi au simpatizat cu deputatul Rădulescu sau chiar cu Adrian Ţuţuianu după cum susţin anumite surse în timp ce alţii nici nu au mers la Bucureşti ca să participe la mascarada pusă la cale de Liviu Dragnea şi acoliţii lui. Intrat în cursă pentru un post de vicepreşedinte chiar şi fără girul şi susţinerea PSD Argeş, Cătălin Rădulescu tot a dunat 50 de voturi arătându-i lui Valeca faptul că dacă în cadrul organizaţiei judeţene s-ar fi făcut un consens şi taberele ar fi fost unite poate atunci PSD Argeş ar fi avut astăzi un vicepreşedinte.

 

Certuri şi contraziceri în mediul online

RADULESCU ;I VALECA

Eşecul de la sfârşitul săptămânii trecute a încins spritele în mediul online între  deputatul Cătălin Rădulescu şi primarul Ion Dumitru de la Albota cei doi fiind  protagoniştii unui spectacol spumos în mediul  vitual. Iată cum explică Cătălin Rădulescu eşecul suferit de pesediştii argeşeni în postarea care a inflamat spiritele între el şi „Ducele” de Albota: „Dragii mei astăzi PSD ARGES a pierdut vicepresedentia regiunii Sud datorită ambiției ipocrite a lui Serban Valeca . Mi-a refuzat susținerea mea , crezând ca va câștiga . Deși i-am spus ca nu va câștiga s-a ambiționat și i-a convins pe primari și membrii CEx ca are susținerea Președintelui Dragnea și ca toate județele din regiune îi vor da votul , iar mie mi-a refuzat susținerea . Atunci am hotărât sa îmi depun candidatura însă știind ca o sa mi se refuze datorită lipsei susținerii org Psd Arges , împreuna cu Nicu Banicioiu , l-am convins pe prietenul meu Adi Tutuianu sa candideze împotriva lui Valeca , ca să demonstrez pentru a nu știu câta oară că Valeca nu are susținere naționala . Am hotărât astăzi cu Adi Tutuianu ca să nu împărțim voturile , iar voturile care urmau sa meargă către mine de la Prahova prin prietena mea Andreea Cosma ( colega mea de bancă) și de la Giurgiu ( de la prietenul meu Nae Bădălau ) , să meargă la el , și așa Adi a câștigat . Dacă Serban Valeca , îmi dădea susținerea org Psd Arges, prietenul meu Adi Tutuianu nu candida , eram singurul candidat pe regiune și Psd ARGES astăzi avea vicepreședinte . Acum să își asume pierderea . Sa își dea demisia de onoare . Sper ca colegii mei din Psd Arges , să înțeleagă ceva din asta .”

 

Contrele dintre Dumitru şi Rădulescu au fost numeroase acuzându-se unul pe altul de trădare însă „Ducele” a ţinut să-i reamintească deputatului că l-a susţinut acum trei ani pe Şerban Valeca să ajungă preşedintele PSD Argeş: „ Cătalin! Dacă va mai amintiți la alegerea dl Valeca am fost în altă barca , pe faţă ! Dv ați urcat pe scena și ați spus: Dau voturile mele prietenului meu Șerban . Astăzi am făcut ce trebuia să fac , ți-am urmat sfatul . Nu a a fost bine ? Lucrurile se pot tranşa în organizație , ma gândesc ce vor spune primarii când vor citi cum ne-ai ars .Oricum ce povestești eu îl tratez ca pamflet , nu cred o iotă din această fabula .Hai să va spun un mare adevăr ! Nici tu nici dl Valeca nu ne erați de niciun folos …ca și pâna acum . Noi primarii rămânem cu onoarea și demnitatea ne știrbită . Va iubesc și va respect primarilor ! Sunteți de mare calitate Mergi la o bere Cătăline cu prieteni !

A venit imediat şi replica lui Rădulescu: “Pt respect pentru vârsta ta nu îți răspund și vorba lui Dragnea e nivelul prea înalt pt mine discuția cu tine , dar : 1. Da acum 3 ani , la fel nu ati vrut sa ma susțineți și Presed Dragnea mi-a cerut sa il susțin pe Valeca 2. De atunci au trecut 3 ani , iar astăzi 45 de primari mi-au dat voturile iar voi 115 restul i-ati dat voturile lui Valeca , deci ai urmat sfatul lui Valeca , ai mers pe mâna lui 3. V-a ars cineva ? Ești penibil bătrâne . Cu ce va puteam fura eu ? Valeca nu a fost în stare să câștige , sa convingă celelalte 5 județe sa îi dea votul , punct . 4. Părerea ta de mult nu mai e și părerea celorlalți primari , poate pt tine nu îți sunt de folos dar pentru cei care fac legi sau îi ajut ( dar tu habar nu ai ) sunt stai liniștit . 5. Prietenii se scrie cu doi de i , și nu îmi spune tu ce sa fac și cu cine sa ma duc !

Bălăcăreala online  a continuat cu răspunsul “Ducelui” de Albota: ,, Extraordinar ! Ai găsit lipsa un i , foarte bine ,citeste postările tale de deputat intelectual și după aceia comentează , știu cum îi ajuți m-am convins la asociația comunelor când era sa ți-o ei de la un primar căruia i-ai zis : ciocul mic ! Te superi că nu am mușcat sa merg la București , să mă uiti prin parlament cum au pățit-o alți , au fost la un pas sa facă revelionul acolo ,noroc ca sau întâlnit cu alt coleg . Cât despre legi mi-a plăcut aceia cu violul . Și dacă va pleca dl Valeca nu sunt speranțe pentru tine ,,tinere “

Postările celor doi nu au fost modificate gramatica  fiind păstrată originalitatea lor.

 

 

Share this post