Simona Brătulescu, preşedinte ALDE Argeş: „La viitoarele alegeri intenționez să candidez pentru un post în Camera Deputaților

Politică, administraţie, trecut, prezent şi viitor, toate cuprinse într-un interviu cu Simona Brătulescu, vicepreşedinte al CJ Argeş şi preşedinte al ALDE Argeş, de altfel una dintre cele mai puternice femei de pe scena politică argeşeană.

Care sunt principalele dumneavoastră atribute ca vicepreşedinte al CJ Argeş?

ServiciulSIMONA BRATULESCU BUN relaţii internaţionale, cultură şi învăţământ, strategii, sinteze, proiecte cu finanţare internaţională şi Serviciul Public Judeţean Salvamont, toate sunt în atribuţiile mele în fişa postului, să zic aşa.

Această funcţie administrativă implică o mare responsabilitate, i-aţi făcut faţă cu brio anul trecut?

-Eu zic că da, dar cei care trebuie să evalueze acest lucru sunt cetățenii pe care noi îi servim în aceste funcții publice administrative și, nu în ultimul rând, dumneavoastră, jurnaliștii!

Cum colaboraţi cu ceilalţi colegi din echipa de conducere a CJ Argeş?

-Minunat! Și nu spun vorbe goale, de dragul de a vedea colegii mei, ci chiar așa este. Dacă eu am făcut față funcției și responsabilităților, așa cum mă întrebați mai devreme, este și datorită dumnealor. Ne sprijinim reciproc pentru a reuși să rezolvăm cât mai multe din problemele pe care ne-am angajat că le rezolvăm. Știți vechea zicală românească: ,,Unde-s mulți, puterea crește!”

Care sunt principalele realizări ale acestei instituţii în anul trecut şi ce aport v-aţi adus la ele?

-Eu zic că sunt destul de multe și că am avut și eu o contribuție importantă în materializarea lor. Una dintre ele este deblocarea proiectului stațiunii de schi de la Molivișu, unde, în prima săptămână de mandat, am returnat banii către UE, iar acum ne pregătim, practic, de etapa finală a primei pârtii.

Planul de modernizare a școlilor din mediul rural și aducerea lor la standardele normale ale anului 2018 ar fi altul. Rând pe rând, proiectele începute anul trecut, identificarea nevoilor și alocarea de fonduri, ajung la final și se văd din ce în ce mai bine!

Scrierea unor proiecte și toată munca pentru documentația necesară astfel încât acum, la început de an, să putem semna nu mai puțin de patru contracte de finanțare din fonduri europene de mare anvergură și multe zeci de milioane de euro, pot fi trecute tot la realizări. Plus multe și mărunte, care, poate nu se văd, dar contează în viața de zi cu zi a argeșenilor.

Aportul meu nu poate fi separat de cel al restului echipei de conducere și, mai ales, de cel al echipei extinse de specialiști din Consiliul Județean Argeș.

 

În 2018 ce vă propuneţi să realizaţi din punct de vedere administrativ prin prisma funcţiei pe care o deţineţi?

 

-Să începem în forță implementarea proiectelor europene, astfel încât să nu pierdem timp: reabilitarea totală a Muzeului Județean și a Galeriei de Artă, construcția unui funicular sau a unei telecabine la Cetatea Poenari și drumul județean din sud.

Din punct de vedere politic, cât de greu este ca o femeie să deţină o funcţie de conducere, în speţă preşedinte al ALDE Argeş?

-Eu nu am plecat la drum, atunci când am ajuns în această funcție, cu ideea că îmi va fi mai greu decât unui bărbat! Nu are de ce! Suntem în 2018, femeile au dovedit că nu sunt cu nimic inferioare bărbaților în niciun domeniu. Dimpotrivă, uneori pot rezolva mai repede, mai ușor și mai elegant situații și probleme diverse tocmai pentru că sunt femei și au o anumită experiență ca soții, mame… Iar în ultima perioadă, de acest lucru s-au convins și bărbații și au lăsat deoparte vechile preconcepții.

Cât de bine credeţi că aţi reuşit să îmbinaţi domeniul administrativ cu cel politic?

-Foarte bine! La nivel județean și local, cele două nu sunt atât de diferite. În administrație, toți trebuie să facem politica cetățeanului!

Politic vorbind, experienţa acumulată ani întregi în rândul liberalilor vă este de folos în momentul de faţă?

-Eu am urcat și în politică și în administrație, pas cu pas, treaptă cu treaptă! Evident că experiența politică în PNL este baza mea ca politician, iar faptul că acum activez în ALDE nu înseamnă că am trădat liberalismul, ci tocmai că am ales să continui ideile acestei doctrine într-un partid care nu se abate de la ele pentru interese meschine sau de moment!

2018 este un an preelectoral pentru alegerea europarlamentarilor şi a preşedintelui, vă propuneţi să fiţi mult mai activă din punct de vedere politic?

-Bineînțeles! Sunt președinte de partid și nu ai ce căuta într-o astfel de poziție dacă vrei să dormi. Nu am intrat în politică pentru a sta degeaba, ci pentru a munci pentru a schimba ceva în bine în această țară şi nu intrepretați asta în maniera deja obișnuită: da, da, vorbe goale! Eu chiar cred în acest lucru!

 Pe linie politică ţintiţi mai mult în viitor decât actuala poziţie de preşedinte al ALDE Argeş și vicepreședinte CJ Argeș?

-DA! O spun clar și răspicat, ca să știe toată lumea: la viitoarele alegeri intenționez să candidez pentru un post în Camera Deputaților. Am urcat în politică, așa cum spuneam, pas cu pas, și este evident că nu am de ce să mă opresc aici, deci următoarea etapă pe care mi-o doresc în carieră este la nivelul superior, în Parlament, iar în partid, la nivel național, am deja o funcție… Și tot în ce privește candidatura la Parlament, mi-aș dori să am un coleg pentru Senat cu care să pot face echipă și să ne susținem reciproc! Nu spun încă mai multe, va urma!

Share this post