Subcont opțiune

Conturile curente în valută se reflectă în subcont. Cont de card în străinătate. Conturi în valută ale rezidenților - persoane fizice din Rusia Se deschide în structurile bancare care operează în Rusia și în alte țări. Baza pentru formarea cifrelor de afaceri și a soldurilor în conturile în valută sunt situațiile instituțiilor financiare care deservesc un set de documentație monetară atașată.
În conformitate cu standardele contabile, reflectarea activelor întreprinderii în formă moneda straina apare doar în termeni de ruble. Planul de conturi: 52 număr Conversia monedei străine în ruble se face la curs Banca Centrală care era în vigoare în ziua tranzacției cu resurse valutare.
Contul 52 din contabilitate ar trebui reevaluat în echivalentul în ruble la fiecare dată de raportare la întocmirea situațiilor financiare. Pentru conturile în valută, întreprinderile pot utiliza subconturi: Pentru conturile în valută străine deschise în Rusia - Pentru conturile valutare din bănci străine — Analiza se efectuează în contextul tuturor conturilor destinate stocării fondurilor companiei în valută străină.
Pe parcursul activităților organizației, evaluarea monedei în echivalentul în ruble se poate modifica din cauza fluctuațiilor cursului de schimb. Rezultatul este diferențele de curs valutar care pot fi pozitive sau negative. În primul caz, baza de impozitare crește la calcularea impozitului pe venit, în subcont opțiune doilea, scade. Contul 52 din contabilitate, atunci când debitează fonduri, generează tranzacții cu un debit de conturi: 60 la plata în valută către furnizor; 66, 67 privind operațiunile de restituire a fondurilor împrumutate și dobânzile aferente acestora; 75, 79, 76 subcont opțiune transferuri în favoarea altor contrapartide.
Cifrele de debit din contul 52 sunt în corespondență cu creditul conturilor: 62 la primirea plății de la cumpărători; 66, 67 la primirea unui împrumut în valută; 75, 76, 79 la creditarea de fonduri de la alte contrapartide.
Contul contabilitate prin exemplu LLC Info vinde de reali brazilieni dintr-un cont în valută străină.
Înregistrările sunt generate în contabilitate: D57 - K52 - fondurile în valută au fost alocate pentru vânzare în sumă de ,17 ruble. D51 - K Procedura pentru deschiderea și subcont opțiune unui cont în valută este reglementată de legile relevante ale statului și de ordinele băncii centrale. Se deschide un cont în valută pentru efectuarea de decontări în activitatea economică străină, inclusiv pentru primirea plăților în conformitate cu contractele și plata confiscărilor și amenzilor către partenerii străini.
Contul valutar este cont bancar în care moneda subcont opțiune a persoanelor fizice și entitati legaleagentii guvernamentale Băncile acumulează dobânzi pentru fonduri în conturi în valută în acele valute în care au venituri din plasarea de fonduri pe piața valutară internațională. Contul valutar este cont într-o bancă străină în moneda țării în care se află banca. Contul subcont opțiune este un cont bancar în valută străină, deschis în conformitate cu legea pentru ca persoanele juridice să efectueze decontări legate de anumite tranzacții economice străine.
Contul valutar este un cont al întreprinderilor și asociațiilor în valută străină, care primește plăți de la contrapartide străine, fonduri în valută străină primite pe credit. Contul valutar este un cont în valută străină și ruble transferabile deschis pentru un client de către o instituție de credit. Contul valutar se formează în detrimentul plăților primite din operațiuni de comerț exterior și în detrimentul fondurilor valutare primite la credit; este destinat să plătească pentru bunurile și subcont opțiune primite prin import, precum și să plătească amenzi și penalități contrapartidelor străine în cazul încălcării termenilor și acordurilor.
Contul valutar este în contabilitate, un cont pentru înregistrarea tranzacțiilor comerciale și a tranzacțiilor subcont opțiune în valută străină. Cum și unde să faci bani pentru un pensionar valutar este contul bancar al unei firme, întreprindere în valută străină; format din deduceri din activitatea economică străină și împrumuturi în valută. Contul în valută străină este destinat atât pentru plata mărfurilor, cât și a serviciilor pentru import, precum și pentru amenzi și penalități contrapartidelor străine în cazul încălcării termenilor contractelor și acordurilor.
Contul valutar este cont în valută străină și ruble transferabile. Contul valutar se formează în detrimentul plăților primite din operațiuni de comerț exterior și în detrimentul fondurilor valutare primite la credit, destinate plății bunurilor și serviciilor primite prin import; pentru plata amenzilor și penalităților contrapartidelor străine în cazul încălcării termenilor și acordurilor.
Contul valutar este un cont bancar conceput pentru a înregistra tranzacțiile subcont opțiune moneda primită pe piața valutară internă. Contul valutar este un cont dintr-o instituție bancară aparținând unei persoane juridice sau unei persoane fizice, pe care se acumulează și se cheltuiesc fondurile lor în valută străină convertibilă.
Contul valutar este un cont bancar în valută străină, deschis în conformitate cu normele legislației naționale persoanelor juridice și persoanelor fizice pentru decontări legate de tranzacții economice externe. Contul valutar este un cont în care sunt depuse fonduri în valută pentru gestionarea lor ulterioară. Atribuirea unui cont valutar Pentru desfășurarea cu succes a activității economice străine, atât o persoană juridică, cât și o persoană care se ocupă de afaceri, este necesar să aveți subcont opțiune cont bancar în valută.
Un astfel de cont este deschis pentru un client în instituțiile financiare și cu ajutorul acestuia se efectuează operațiuni de cheltuire, acumulare sau subcont opțiune de monedă.
Banca acumulează dobânzi exemplu de opțiune care nu poate fi livrat fonduri în conturi în valută, deoarece are profit din rezervele de bani ale clientului care a plasat moneda în ea.
Doar acele bănci comerciale care dețin o licență de la Banca Centrală pentru acest tip de activitate au dreptul de a deschide conturi în valută. Deschiderea unui cont subcont opțiune valută Dacă organizația are deja un cont curent deschis în ruble în bancă, atunci pentru a deschide subcont opțiune cont în valută, va trebui să furnizeze doar două documente organizației de credit deoarece restul au fost deja furnizate : Cerere pentru deschiderea unui cont în valută; Contract pentru administrarea acestuia.
Dacă un cont în valută străină este deschis într-o altă bancă, adică într-unul în care nu există un cont de ruble deschis, atunci, pe lângă aceste documente, este necesar întregul pachet de documente obligatorii pentru a încheia un acord cu banca: Copii notariale ale documentelor constitutive cartă, act de asociere, decizie etc.
Atunci când o organizație încheie un acord pentru deschiderea unui cont bancar în valută, de fapt nu se creează unul, ci trei conturi: Cont curent în valută - pentru a contabiliza moneda la dispoziția organizației; Cont de schimb valutar de tranzit - pentru contabilizarea veniturilor valutare primite; Cont de valută de tranzit special - pentru contabilizarea valutei cumpărate pe piața valutară internă. Ca și în cazul deschiderii unui cont curent obișnuit, trebuie să anunțați acest lucru atunci când deschideți un cont în valută.
Amenda pentru nerespectarea acestei cerințe este de 5 mii ruble articolul din Codul fiscal al Federației Ruse, partea 1 2. Persoanele fizice au, de asemenea, dreptul de a deschide conturi în valută în bănci și de a efectua tranzacții asupra acestora. Pentru a face acest lucru, un cetățean trebuie doar să prezinte pașaportul și să scrie o cerere pentru deschiderea unui cont în valută străină. Se încheie un acord de servicii între bancă și client.
Tipuri de conturi valutare Tipurile de conturi în valută ale clienților sunt prevăzute de instrucțiunile Băncii Centrale, în funcție de modul de funcționare a acestora. Conturi în valută ale persoanelor juridice Pentru a efectua decontări economice străine într-o bancă autorizată, rezidenților li se deschid conturi în valută străină.
În legătură cu vânzarea obligatorie a unei părți din valută către aceasta de către persoanele juridice și persoanele fizice ruse către rezerva valutară a Băncii Rusiei și direct pe piața valutară cum să creați propriul robot de tranzacționare, persoanelor juridice rezidente le sunt deschise două conturi paralele: Cont de tranzit în valută; Cont curent în valută străină.
De asemenea, un cont special de tranzit poate fi deschis pentru persoanele juridice rezidente, care este deschis pentru a contabiliza tranzacțiile de cumpărare a valutei pe piața valutară internă și revânzarea acesteia.
Configurare
Cont valutar de tranzit Un cont valutar de tranzit este un cont bancar special deschis pentru creditarea veniturilor valutare ale organizației. Se ia în considerare integral primirea fondurilor din contractul de export. Restul fondurilor pot fi vândute pentru ruble la comanda scrisă a organizației - o subcont opțiune pentru conversia valutară.
Un cont de tranzit în valută este destinat creditării integrale a tuturor încasărilor în valută în favoarea organizației, cu excepția următoarelor fonduri creditate în contul curent în valută: Fonduri care provin dintr-un cont curent în valută al unei organizații, deschis la o bancă autorizată, către un alt cont curent în valută al acestei organizații, deschis cu acesta într-o bancă autorizată; Fondurile primite de la banca autorizată în care este deschis contul curent al organizației în valută străină, conform acordurilor încheiate între acestea; Fonduri din contul curent valutar al unuia organizație rusă către un cont curent în valută străină al unei alte organizații ruse, deschis la o bancă autorizată.
Pentru mai multe scopuri, fondurile pot fi subcont opțiune direct din contul de tranzit. Deci, de la acesta puteți plăti rezidenților și nerezidenților pentru livrarea mărfurilor, asigurarea, expedierea mărfurilor pe teritoriul străin, precum și plata taxelor vamale și comisioanelor băncilor.
Contul curent | BCR Business
Înainte de 1 ianuarienorma era în vigoare, conform căreia organizația era obligată să vândă o anumită parte din veniturile din schimb valutar în conformitate cu Instrucțiunea nr. Acum această rată este zero.
Astfel, conturile de decontare a tranzitului sunt utilizate exclusiv în scopuri de control al schimbului. Contul curent în valută al unei persoane juridice Cont curent în valută - un cont bancar conceput pentru a înregistra tranzacțiile cu subcont opțiune primită pe piața valutară internă.
Câștigurile în valută din contul curent în valută străină prin ordinul titularului contului pot fi: Listat în străinătate pentru operațiuni de import; Listat la organizațiile de comerț exterior pentru plata bunurilor importate; Vândut la schimb valutar, licitație; Transferat la plata datoriilor pentru un împrumut în valută străină; Folosit pentru plata cheltuielilor de călătorie, servicii poștale și telegrafice; Utilizat în alte scopuri cu permisiunea Ministerului Finanțelor al Federației Ruse, a Băncii Centrale a Rusiei sau a unei bănci autorizate.
Cont valutar de tranzit special Un cont special în valută străină de tranzit este deschis de o organizație în cazul în care cumpără valută străină. Moneda achiziționată este creditată în acest cont și trebuie utilizată de organizație în scopurile pentru care a fost achiziționată în termen de șapte zile calendaristice Dacă în această perioadă moneda nu a fost utilizată, aceasta poate fi revândută.
Planul de conturi: 52 număr
Conturi în valută ale persoanelor fizice Persoanele fizice-rezidente pot fi deschise următoarele tipuri conturi valutare: Cont curent în valută străină; Depozit subcont opțiune termen; Cont curent tip B. Contul curent în valută al unei persoane fizice Fondurile rezidentului se află în contul curent în valută, acesta le poate dispune la discreția sa, dacă acest lucru nu contravine legislației.
Depozit la termen în valută Depozit la termen - scor depozit în valută Acestea sunt fonduri pe conturi de depozit, certificate subcont opțiune depozit, depozite interbancare, depozite de economii în valută străină, cambii. Tipul de cont valutar A Tipul de cont valutar A - exportul și transferul gratuit de valută în străinătate este permis de la acesta.
Contul valutar tip B Contul monedei curente tip B - acesta este un cont cu restricții parțiale la exportul și transferul de valută în străinătate. Gestionarea unui cont valutar de către o bancă Banca deschide un singur cont de schimb valutar într-o monedă liber convertibilă către proprietarul fondurilor valutare.
Conversia unei monede în alta se efectuează la cursul actual al pieței valutare internaționale în ziua tranzacției și fără limitare. Diferențele de curs valutar din contul valutar sunt identificate în prima zi a fiecărei luni sau, la discreția companiei, în cursul lunii și sunt, în funcție de politica contabilă a companiei, fie în contul de profit și pierdere, fie preliminar veniturilor viitoare, cu scrierea înregistrărilor finale la sfârșitul anului în contul de profit.
Moneda contului este stabilită la alegerea clientului, dar ținând cont de faptul că băncile autorizate au dreptul de a deschide conturi în următoarele valute străine: dolari australieni, șilingi austrieci, lire sterline britanice, franci belgieni, mărci germane, guldeni olandezi, coroane daneze, lire italiene, canadiene dolari, coroane norvegiene, dolari SUA, mărci finlandeze, franci francezi, coroane suedeze, franci elvețieniYeni japonezi, ECU, pesete spaniole, drahme grecești, lire irlandeze, coroane islandeze, dinari kuwaitieni, lire libaneze, escudo portughez, dolari Singapore, lire turcești.
Pentru a stabili valoarea în vamă a mărfurilor exportate și importate, se utilizează cursurile de subcont opțiune href="http://impulsdearges.ro/opiuni-de-decriptare.php">opțiuni de decriptare ale acestor valute față de rublă. În numele cetățenilor, băncile deschid conturi curente subcont opțiune depozite în valută și efectuează tranzacții asupra acestora. Băncile comerciale autorizate, la primirea unei cereri de la un cetățean și la prezentarea unei cărți de identitate, deschid un cont personal în valută străină.
Apoi este semnat un acord de cont curent. La ordinul proprietarului, fondurile pot fi plătite în numerar, în timp ce la cererea clientului, se eliberează un permis pentru exportul valutar în prezența unui pașaport străin cu viză. La ordinul proprietarului, fondurile din contul curent pot fi transferate în numele său în străinătate, în conturile magazinelor care vând valută în țară. La ordinul deținătorului de cont, fondurile pot fi depuse pe depozit la termen sau depozit.
Înscrieri în contul 52 „Conturi valutare”
Băncile percep dobânzi pentru conturile curente și depozitele în conformitate cu acordurile. Banca calculează și plătește dobânzi pentru conturile în valută în acele valute pentru care primește venituri din plasarea lor pe piața valutară internațională. Dobânzile se acumulează o dată pe trimestru. Pentru conturile curente în valută rata dobânzii determinate pe baza ratelor la depozitele pe termen scurt pe piața valutară internațională.
Rata medie pentru monedele individuale este apoi calculată pe baza datelor publicate de Reuters. În numele clientului, banca poate accepta fonduri dintr-un cont în valută străină ca depozite pentru diferite perioade.
Detalii despre contul curent
Aceste fonduri sunt păstrate în conturi de depozit, adică un cont care reflectă mișcarea depozitelor. La depozitele din conturile de depozit, banca poate acumula venituri și sub formă de dobânzi. În practica bancară modernă, sunt utilizate două opțiuni pentru calcularea dobânzii: Pe bază contractuală între deponent și bancă, adică deponentul depune o cerere subcont opțiune o cerere de acceptare a fondurilor în valută pentru depozitare pentru o perioadă; La fel ca și pentru conturile curente, adică rata se calculează pe baza ratelor stabilite în perioada relevantă pe piața valutară internațională.
Toate plățile din conturile curente în valută sunt efectuate de bancă în limitele soldului contului. Prin decizia Consiliului de administrație al băncii, cei mai fiabili clienți ai săi au dreptul să efectueze plăți de descoperit de cont - aceasta este suma în care banca creditează proprietarul contului subcont opțiune în valută străină. Subcont opțiune unui astfel de împrumut, forma garanției sale, termenele de rambursare etc.
Pe măsură ce tranzacțiile sunt finalizate, banca informează clientul opțiuni binare 10 secunde un extras din contul în subcont opțiune. Transferuri către și din țara valutară pentru efectuarea de decontări fără plata amânată pentru exportul și importul de bunuri, lucrări și servicii, precum și pentru efectuarea de decontări legate de creditarea tranzacțiilor de export-import pentru o perioadă care nu depășește de zile; Obținerea și acordarea de împrumuturi financiare pentru o perioadă care nu depășește de zile; Transferuri către și dinspre țara de interes, dividende și alte venituri din depozite, investiții, împrumuturi și alte operațiuni legate de circulația capitalului; Transferuri necomerciale, inclusiv transferuri de salarii, pensii, pensie alimentară și alte tranzacții similare.
Tranzacții cu flux de capital Tranzacții valutare legate de circulația capitalului: Investiții directe, adică investiție în capital autorizat organizații în scopul generării de venituri și obținerea drepturilor de participare la gestionarea organizației; Investiții de portofoliu, adică achiziționarea de valori mobiliare; Transferuri în plata dreptului de proprietate asupra clădirilor, structurilor și a altor bunuri inclusiv terenuri și subsolul acestuiaatribuibile în conformitate cu legislația țării proprietate imobiliara ; Acordarea și primirea unei plăți amânate pentru o perioadă mai mare de de zile pentru exportul și importul de bunuri, lucrări și servicii; Acordarea și primirea de împrumuturi financiare pentru o perioadă mai mare de de zile; Toate celelalte tranzacții valutare necurente.
Drepturile băncilor de a lucra cu valută străină Trebuie remarcat faptul că o astfel de sferă bancar modul în care deschiderea conturilor în valută este determinată de nivelul licenței pe care o primește banca.
Există licențe generale, extinse și unice. Deținătorului licenței extinse i se permite să coopereze doar cu șase instituții financiare străine. Obținerea unei licențe unice vă dă dreptul la o singură tranzacție valutară specifică.
Mai multe articole
O persoană juridică sau o persoană fizică poate deschide un cont în valută străină la o bancă numai în acea valută străină cu care această bancă este autorizată să lucreze. Atunci când eliberează o licență pentru a lucra cu conturi în valută, Banca Centrală este ghidată de capacitățile unei bănci comerciale - nivelul de echipamente tehnice și calificările angajaților băncii, precum și de respectarea strictă de către această bancă a cerințelor stabilite.
Sistem de reglementare și control al valutelor Majoritatea tranzacțiilor valutare între rezidenți și nerezidenți se efectuează prin conturi bancare.
Anume, operațiunile rezidenților pe conturi în valută și operațiunile nerezidenților pe conturile în ruble sunt strict reglementate. În același timp, conturile în valută ale nerezidenților, precum conturile în ruble ale rezidenților, sunt în subcont opțiune în afara sferei de interese a autorităților de control valutar. Dar unele tipuri de încasări, inclusiv împrumuturile primite, nu sunt supuse vânzării obligatorii.
Nu poate fi creditat în contul curent; Fondurile din contul curent sunt la dispoziția completă a întreprinderii și pot fi utilizate în orice scop legal, inclusiv pentru plata bunurilor și serviciilor primite de la un nerezident, precum și pentru vânzarea în subcont opțiune Achiziționarea unei valute străine pentru alta este permisă fără restricții. După cum puteți vedea, sistemul este conceput în așa fel încât să împiedice transferul gratuit al fondurilor ruble ale întreprinderii în valută și trimiterea necontrolată a acestora în străinătate.